Wat is Voetreflex?

Voetreflex

Aandacht voor je balans

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een behandelmethode waarbij reflexpunten op de voet worden behandeld. Het is een natuurlijke behandelingsmethode die bij diverse klachten toegepast kan worden.

Voetreflexologie kan verlichtend werken bij:

* Stress
* Vermoeidheid
* Slapeloosheid
* Lichamelijke klachten ( maag, darm, rug schouder, nek, luchtwegen etc)
* Hormonale klachten
* Depressiviteit
* Nervositeit
* Huidproblemen
* Allergieën

Voeten zijn een fijne basis om mee te werken. Ik merk dat cliënten in het aanraken en behandelen van voeten makkelijker uit het hoofd en in een diepe ontspanning komen waaruit het herstel weer/meer mogelijk wordt. Het blijft bijzonder te merken hoe voeten de hele mens weerspiegelen. Ieder mens is uniek en dus ook de aanpak in de therapie. Als lid van de BER erken ik de medische wereld, laat ik een medische diagnose over aan de medici en stuur bij twijfel door.

Maar wat doe ik dan tijdens de behandeling?

Ik ga een impuls geven op de reflexpunten van je voeten. Van alle belangrijke organen, wervels, het lymfesysteem en de ledematen zijn de reflexpunten weerspiegeld in de voeten. Door het geven van impulsen op deze reflexpunten wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit kan o.a. ontspanning geven van lichaam en geest, zorgen meer energie en een proces in werking zetten waardoor klachten verminderen en/of verdwijnen.

Ik behandel niet alleen het gedeelte van de voet waar zich de klacht of pijn bevindt maar beide voeten helemaal. Op deze manier behandel ik “de mens als geheel”.

Om te bepalen of deze therapie bij u past, is het raadzaam om gedurende vier weken elke week een behandeling te ondergaan. Na deze periode kan gekeken worden of er meer ruimte kan komen tussen de behandelingen in, of dat u het hierbij wilt laten. Het is helemaal afhankelijk van hoe u de behandelingen hebt ervaren en waar u zich goed bij voelt

Regelmatig een ‘onderhouds’ behandeling is een weldaad voor lichaam en geest. Het helpt je de balans weer terug te vinden als je even uit balans bent.

Aandacht voor je balans. Samen met jou wil ik hier graag voor zorgen.

Fijn om te weten: een voetreflex behandeling kriebelt niet. Juist als je heel gevoelig bent in je voeten kan een behandeling veel voor je doen.